• Reviews

 • Maartje K.

  Zondagmorgen is het nog stil op het terrein van de Isabella Kazerne, slechts de vogels laten zich horen. Door het raam van de yogastudio glijden de eerste zonnestralen van de dag naar binnen en de les begint.

  De lessen van Hannah zijn volledig in harmonie met deze ontspannen zondagochtend sfeer. Met kalme stem en heldere uitleg leidt ze ons door de houdingen heen. De oefeningen volgen elkaar in een ontspannen, maar continu tempo op. Vaak doen we series met in elkaar overvloeiende houdingen, of wisselen we van positie voor oefeningen bij de muur of in tweetallen. Hannah geeft haar lessen in thema's, de ene keer bijvoorbeeld het openen van de heupen, een volgende keer ligt de nadruk op balans. De lessen bieden variatie in opbouw en oefeningen. Ook binnen het uitvoeren van de houdingen zelf worden verschillende opties geboden zodat zowel de beginner als de meer gevorderde er uitdaging uit kan halen. In elke les zijn wel een aantal uitdagende houdingen verwerkt, vaak als eindhouding waar je gedurende de les naar toe werkt. Soms kunnen deze oefeningen behoorlijk inspannend zijn, maar door een goede afwisseling in zware en minder zware oefeningen zijn de lessen gemiddeld van zwaarte. De lessen worden altijd afgesloten met een paar minuten ontspanning en voor wie wil een kopje thee.

  Eenmaal buiten na de les klinken buiten vanuit de verte de klokken van de Sint Jan, haal je een keer diep adem voel je dat je gewerkt hebt, maar ben je ook soepel en ontspannen. Een goed begin van de zondag! 

 • Monique K.

  Een heel fijne yoga studio in een serene en prettige sfeer met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Elke les is weer anders, steeds vind ik weer verdieping in de beoefening ervan. Lieneke leeft en ademt yoga! Behalve dat haar lessen fantastisch zijn heeft ze ook veel kennis van de menselijke anatomie! Echt een aanrader!

 • Marijke B.

  yoga studio den bosch reviews

  Op 56 jarige leeftijd begon ik voor het eerst met yoga. De eerste lessen vond ik spannend, want ik kende de oefeningen niet, voelde de stijfheid van mijn lichaam en dacht dat iedereen het beter kon. Enkele privelessen bij Lieneke zorgden ervoor dat ik me wat zekerder ging voelen. Nu weet ik ondertussen na 1 ½ jaar dat je yoga  op je eigen niveau beoefent en elk lichaam anders is. Dat ik dit zo heb leren zien komt mede door Lieneke. Zij helpt je door je goed in de houding te zetten en legt rustig, meerdere keren als het nodig is, de houding uit. Lieneke ziet welke oefeningen je kunnen helpen. Mijn schouders zaten vast en Lieneke heeft me daarvoor extra oefeningen gegeven; deze schouderopeners werken erg heilzaam voor me.

  De lessen van Lieneke zijn intensief en bijna altijd verschillend. De vraag van Lieneke bij aanvang van een les is dan ook: “Zijn er wensen? Wat zullen we doen vandaag”. Dit maakt dat iedereen haar/zijn wensen kan vertellen.

  Op dit moment ga ik 4 x per week naar Yoga en het is zeer betaalbaar. Een abonnement bij Lieneke maakt dat je onbeperkt toegang hebt tot alle lessen en dit voor een vaste lage prijs per maand. Als bonus is er ook nog 1 x per maand een extra lange les op zaterdag.

  Voor mij is yoga erg helend. Door de oefeningen voel ik me prettiger in mijn lichaam, voel ik me leniger en ik kan me beter ontspannen. Ik merk dit ook op mijn werk, dat ik zonder inspanning meer presteer. Ik kan oprecht zeggen dat ik zeker eerder was begonnen met yoga als ik de werking van yoga had geweten!

 • Micha O.

  De yogastudio van Lieneke is wat mij betreft de beste en fijnste yogastudio waar ik tot nu toe les heb gehad!

  Waarom? Bij de meeste yogastudio's let de docent niet echt op de uitvoering van de houding, je krijgt zelden goede aanwijzingen en wordt bijna nooit gecorrigeerd  Dit is zeker niet het geval bij Lieneke. Zij kijkt naar iedereen op zijn/haar eigen niveau en geeft zeer duidelijke en goede aanwijzingen zodat iedereen leert en groeit in eigen tempo. Er is veel aandacht voor de basis, als deze niet goed is kom je uiteindelijk nooit tot jouw uiterste. Ik ben in mei begonnen en al mijn houdingen zijn enorm verbeterd. Ik begrijp nu ook veel beter wat belangrijk is en voel letterlijk de spieren steeds beter die ik moet aanspannen of juist los moet laten om iets dieper of beter in de houding te komen.

  Sinds ik hier ben gestart met yoga, ben ik echt enthousiast geraakt. Ik ga nu minimaal twee keer in de week naar de lessen en oefen thuis ook nog een aantal keer. Ik voel me echt fitter, sterker en flexibeler en niet alleen qua lichaam, maar ook geestelijk. Voor mij is yoga een ideale combinatie van het trainen van mijn lichaam en geest en de lessen van Lieneke versterken dit gevoel echt.

  De sfeer in de studio is open en hartelijk. Je merkt dat iedereen op zijn gemak is. Voor en na de les is er even tijd voor wat gezelligheid of kun je vast wat opwarmen als je daar meer behoefte aan hebt. De lessen van Lieneke zijn meestal redelijk pittig en altijd afwisselend. Ze vraagt vaak of er wensen zijn en zorgt dan voor een gebalanceerde les afgestemd op het niveau van de aanwezigen. Veel houdingen komen zeer regelmatig terug, zodat je hieraan ook echt kan werken en verdiepen. Het lesrooster biedt veel mogelijkheden en je hoeft niet in te schrijven zodat je altijd naar een les kan gaan op een moment dat het jou uitkomt. Ze zorgt ook voor goede docenten die een net wat andere les geven, zo is er voor iedereen keuze en aansluiting.  

  Ik raad iedereen aan die interesse heeft in yoga of meer wil leren om eens een les van Lieneke mee te doen.

 • Yvonne A.

  yoga studio den bosch review

  Ik ben met yoga begonnen vlak voor mijn 50ste verjaardag. En ik heb spijt dat ik niet eerder ben begonnen! Ik beoefen nu ruim 3 jaar yoga en sinds een half jaar volg ik de lessen van Lieneke. Ik was op zoek naar een andere studio omdat ik precies wilde weten hoe de yogaoefeningen in elkaar zitten, welke spieren moet je gebruiken etc. Ik koos gelijk voor een abonnement bij Lieneke’s Yoga Compagnie omdat ik meerdere lessen wilde volgen om te kijken hoe het zou bevallen. En het bevalt Super! Lieneke is heel professioneel, ze let heel goed op je houding en legt de oefeningen duidelijk uit. Elke les is anders: Lieneke kijkt naar het niveau van haar yogi’s en geeft verschillende opties. Iedereen kan dus mee doen, ongeacht je niveau en of je nu wel of niet lenig bent. 

  Het is een foute veronderstelling om te denken, wanneer iemand lenig is, dat die persoon dan ook heel goed in yoga is. Bij mijn vorige studio, waar ik de liefde voor yoga ontdekt heb en waar ik met veel plezier kwam, zeiden ze over mij altijd: “O zij is zo lenig, die kan alles, zij is heel goed in yoga”. Maar ik wist dat dat niet zo was. Qua stabiliteit en kracht had en heb ik nog veel te winnen (en zoals later bleek; ook qua houding) Ik kan me makkelijk in sommige houdingen vouwen, maar hang teveel in mijn gewrichten. Van Lieneke heb ik geleerd om goed op mijn lichaam te letten: staan mijn heupen wel op een lijn, draai ik mijn schouders goed in, strekken met die knieën, buik aanspannen, ribben in… het lijkt misschien veel maar het is zo fijn om goed les te krijgen.  En het voorkomt blessures.

  Bij Lieneke’s Yoga Compagnie zit je niet vast aan een bepaalde dag of tijdstip. Je mag gewoon bij alle lessen binnenlopen. Er zijn ook andere lessen van andere docenten. En je hoeft niet per se een abonnement, je kunt bijvoorbeeld ook een 10 rittenkaart kopen. In de vakanties is er een aangepast rooster en zelfs in de kerstperiode zijn er nog twee lessen geweest! Dat is heel fijn, die flexibiliteit , en goed te combineren met andere activiteiten in je leven (zoals werk en gezin).

  Naast de reguliere lessen organiseert Lieneke maandelijks op een zaterdag een lange yogales (duur: 2 uur) en verschillende workshops. De lange lessen, die ik trouw volg, zijn kosteloos voor mensen met een abonnement. EN dat verbaast me op een positieve manier: zoveel les, zo professioneel veel yogales, voor weinig geld. Als echte zuinige Hollander en fervent yogaliefhebster ben ik hier natuurlijk heel erg blij mee.

  Door de yoga zit ik lekkerder in mijn vel. Figuurlijk omdat ik veel rustiger ben en beter met stress om kan gaan en letterlijk omdat mijn lijf sterker en slanker is geworden. Ik heb al tegen mijn familie gezegd: Als ik doodga, leg dan maar een yogamatje bij me. Want in mijn volgend leven ga ik ermee door!