Hieronder vind je een aantal lessen op beginnersniveau. Soms krijg ik de opmerking dat mijn beginnerslessen, niet echt voor beginners zijn. Dit klopt. Het zijn lessen met houdingen op beginnersniveau – geen lessen voor totale beginners. Dit is een belangrijk verschil. Maar heb je een redelijke conditie, en vind je het niet vervelend om intensief te oefenen, dan zijn dit hele goede beginnerslessen voor jou! 

Door het koude weer, of door veel achter de computer werken.. feit is dat veel mensen spanning vasthouden in hun nek en schouders. Deze video is heel toegankelijk voor beginners, maar ook voor gevorderden met spanningen in hun schouders. We proberen de strakke nekspieren te verlengen, pijn tussen de schouderbladen te verlichten en de borst te openen voor een betere ademhaling.

Maak deze video een onderdeel van je dagelijkse ochtend/avondritueel en merk meteen het verschil in je schouders!

Ontspan je onderrug, rek je zij op, stimuleer de ruggengraat.. we doen het allemaal in deze ontspannen yogales voor beginners.

Een yogales voor de binnenbenen en de heupen, met als eindhouding de spreidzit. Warm de benen rustig op in de liggende houdingen, verdiep de strekking in de staande houdingen, en open de heupen ten slotte volledig in de zittende houdingen.

Deze video is misschien niet voor yoga-beginners, maar meer voor lotus-beginners. Als je van nature flexibele heupen hebt, of al een tijdje aan yoga doet, dan is deze video geschikt voor jou: Je zit binnen no time in een mooie lotus!

Een korte serie staande houdingen voor beginners. Staande houdingen zijn de basis van de yoga beoefening; bouw kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op met deze video.

Zonnegroeten voor in de ochtend, of te gebruiken als warming up voor andere oefeningen. Bouw kracht en uithoudingsvermogen op met deze yoga video!

Ik heb ervoor gekozen de klassieke Surya Namaskar A en B te laten zien, zonder aanpassingen. Wanneer de lage plank nog te zwaar is, zet dan de knieen neer of laat je helemaal op de buik zakken, voordat je doorgaat naar de hond met hoofd omhoog. Ga nooit over je grens, en neem de tijd om de zonnegroeten rustig voor jezelf op te bouwen!

Een serie yogahoudingen om de schouders te ontspannen en te openen. Forceer niets, adem goed door, en breng ruimte in gespannen schouders!

In deze video geef ik je een serie houdingen die de onderrug lengte geven en ontspannen. Werk voorzichtig en met aandacht, en haal diep en geconcentreerd adem.

Mijn eerste yogavideo (in jaren!). In deze video doen we een korte serie met staande houdingen, heupopeners, een twisting, schouderopener en een ploeg. Een beetje van alles dus!

Meer Yogalessen?

© All rights reserved

Made with ❤ by Lieneke

Scroll naar boven