• Yoga Academy

 • Welkom bij de Yoga Academy van Lieneke's Yoga Company. Mijn doel is om een online bijscholing te bieden voor yogadocenten en studenten die meer willen weten over yoga. Dit zal ik doen met behulp van online colleges en het maken van verschillende werkboeken, waarin je actief aan de slag gaat met onderwerpen als filosofie, anatomie, lessen maken, Sanskriet leren, en nog veel meer.

  Het is allemaal begonnen begin vorig jaar met mijn eerste werkboek, 'Namen van de Asana's.' Zoals de titel al zegt, is het werkboek een hulpmiddel om de namen van de yoga houdingen (de asana's) te leren. Lees hier meer over het werkboek!

  Wat staat er op de planning voor 2019?

  • Sept/Okt 2019: Werkboek 2. Asana's, alignment en sequencing. 
   In dit werkboek leer ik je alles wat ik de afgelopen 13 jaar aan kennis over de yoga houdingen heb opgedaan. Door veel les te geven, maar natuurlijk vooral door intensief zelf te oefenen. Het werkboek is opgedeeld in 2 delen. Deel een gaat over de techniek van de houdingen (alignment), en deel 2 gaat over de effecten van de houdingen en het maken van kloppende yoga series (sequencing). Om het werkboek af te sluiten leer ik je over het zelfstandig thuis oefenen: Hoe maak je het beste series voor jezelf? Hoe blijf je gemotiveerd? En, hoe kom je vooruit in de yoga?
  • Dec 2019/Jan 2020: Basiscursus Yoga Filosofie. 
   De eerste online yogacursus wordt een feit! In de vorm van 8 colleges, zelf-studie opdrachten, en een bijbehorend werkboek, leer ik je alles over de geschiedenis van de yoga, yoga in de moderne tijd, de basis van de yoga filosofie, meditatie, het doel van yoga, en meer! Om je kennis te toetsen kun je online 'examens' maken. Na het doen van deze cursus ben jij helemaal thuis in de yoga!

  Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer het nieuwe werkboek uitkomt? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hier onderaan de pagina.

 • Het eerste Yoga Werkboek: Namen van de Asana's

  yoga asana namen leren

  Heb je altijd al de namen van de yoga houdingen (asana's) willen leren? Dan is dit werkboek geschikt voor jou! Aan de hand van opdrachten leer ik je de Sankriet namen van 108 klassieke en veelvoorkomende houdingen, de Nederlandse vertaling, en je leert de houdingen uittekenen in stick-figures. Lees hier meer over het Namen van de Asana's Werkboek.

 • Over de auteur

  Naast de yoga opleidingen die ik uiteraard heb gevolgd, ben ik in 2014 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb een Bachelor in Religiewetenschappen, en een Master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies. Ik was al heel jong zeer intensief bezig met yoga, en heb het geluk gehad dat ik hier mijn universitaire studies op aan heb kunnen sluiten. Mijn scripties, zowel van de Bachelor en van de Master, gingen uiteraard over yoga! 

  Na een jaren te hebben gewerkt als yoga-docente en het runnen van een eigen studio, ga ik nu eindelijk meer doen met deze academische achtergrond. Mijn doel is om lesmethodes te ontwikkelen over uiteenlopende thema's zoals filosofie, anatomie, alignment, techniek van de houdingen, de Sanskriet namen van de houdingen, de yoga-filosofie, etc. Dit zal ik doen in de vorm van online colleges en werkboeken om zelfstandig thuis mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk zal ik al deze onderwerpen bundelen in een overkoepelende (online) yoga opleiding, met bijbehorende erkenning en examinering. Maar dat is voor de toekomst!

  Wil je meer weten over mijn persoonlijke achtergrond? Naar mijn bio.