• Yoga Academy

 • Welkom bij de Yoga Academy van Lieneke's Yoga Company. Mijn doel is om een online bijscholing te bieden voor yogadocenten en studenten die meer willen weten over yoga. Dit zal ik doen met behulp van werkboeken, waarin je actief aan de slag gaat met onderwerpen als filosofie, anatomie, lessen maken, Sanskriet leren, en nog veel meer.

  Mijn eerste Yoga Werkboek is eindelijk af en te bestellen! Het onderwerp is het leren van de namen van de yoga houdingen, ofwel de asana's. Lees hier meer over het werkboek!

  Onderwerpen die hierna aan bod zullen komen in werkboeken zijn:

  • Yoga filosofie voor beginners: 'Wat is yoga?' en het Achtvoudige Pad.
  • Yoga anatomie: 20 veelvoorkomende blessures in de Yoga en hoe je ze voorkomt/geneest.
  • Yoga houdingen: Wat zijn de effecten van houdingen en hoe bouw je het beste een yoga serie op?
  • Yoga filosofie: De Yoga Sutra's van Patanjali.
 • Over de auteur

  Naast de yoga opleidingen die ik uiteraard heb gevolgd, ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb een Bachelor in Religiewetenschappen, en een Master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies. Ik was al heel jong zeer intensief bezig met yoga, en heb het geluk gehad dat ik hier mijn universitaire studies op aan heb kunnen sluiten. Mijn scripties, zowel van de Bachelor en van de Master, gingen uiteraard over yoga! Een van mijn papers uit die tijd, over Ahimsa en Gandhi, staat ook online, mocht je interesse hebben. 

  Na een jaren te hebben gewerkt als yoga-docente en het runnen van mijn eigen studio, ga ik eindelijk deze academische achtergrond benutten! Verschillende mensen hebben me gevraagd om een docentenopleiding te beginnen, maar dat vind ik zelf nog een stap te ver. Daarvoor wil ik eerst nog meer ervaring op doen. Maar om mezelf toch uit te dagen en ontwikkelen, ga ik alvast een stap doen in deze richting. Dat doe ik door het ontwikkelen van lesmethodes of werkboeken met uiteenlopende thema's zoals anatomie, alignment, techniek van de houdingen, de Sanskriet namen van de houdingen, de yoga-filosofie, etc. Deze zal ik uiteindelijk bundelen in een overkoepelende (online) yoga opleiding, met bijbehorende erkenning en examinering. Maar dat is voor de toekomst!

  Wil je meer weten over mijn persoonlijke achtergrond? Naar mijn bio.

 • Het eerste Yoga Werkboek: Namen van de Asana's

  yoga asana namen leren

  Heb je altijd al de namen van de yoga houdingen (asana's) willen leren? Dan is dit werkboek geschikt voor jou! Aan de hand van opdrachten leer ik je de Sankriet namen van 108 klassieke en veelvoorkomende houdingen, de Nederlandse vertaling, en je leert de houdingen uittekenen in stick-figures. Lees hier meer over het Namen van de Asana's Werkboek.