• Yoga Academy

 • Welkom bij de Online Yoga Academy van Lieneke's Yoga Company!

  Wat heeft de Academy te bieden?

  Werkboeken in Sanskriet, Alignment, Anatomie, Blessures, Filosofie, Pranayama en Meditatie.

  Leer de namen van de Yoga Houdingen

  Teken de yoga houdingen (stick-figures)

  Techniek en alignment in yoga houdingen

  Zelf je eigen yoga series maken

  Online Asana Program

  Online Video Cursussen in de niveaus Beginner/Intermediate en Intermediate/Gevorderd.

  College's in de Yogafilosofie
   

  Sanskriet leren

 • Werkboek 1: Namen van de Asana's

  yoga asana namen leren

  Heb je altijd al de namen van de yoga houdingen (asana's) willen leren? Dan is dit werkboek geschikt voor jou! Aan de hand van opdrachten leer ik je de Sankriet namen van 108 klassieke en veelvoorkomende houdingen, de Nederlandse vertaling, en je leert de houdingen uittekenen in stick-figures. Lees hier meer over het Namen van de Asana's Werkboek.

  Werkboek 1

 • Werkboek 2: Alignment en Sequencing

  Beschikbaar vanaf december 2019

  In dit werkboek leer ik je alles wat ik de afgelopen 13 jaar aan kennis over de yoga houdingen heb opgedaan!

  Het werkboek is opgedeeld in 2 delen. Deel 1 gaat over de techniek van de houdingen (alignment), en deel 2 gaat over het maken van series yoga houdingen (sequencing).

  Ook leer je de yoga houdingen tekenen, de effecten van de houdingen, hoe je jezelf motiveert om te oefenen, yoga tijdens de menstruatie, en nog veel meer! Zie de blog Teken de Yoga Houdingen voor de eerste gratis voorbeeldopdrachten.

  Werkboek 2

 • Asana Program

  ONLINE VIDEO CURSUS

  Al eerder kon je met mee oefenen via YouTube Video's, maar nu heb ik een volledig asana programma ontwikkeld!

  Het zijn 12 totaal verschillende lessen met elk een eigen eindhouding. Dus een paar lessen heupen, schouders, achteroverbuigingen en balans. Alles komt aan bod.

  Omdat niet iedereen op hetzelfde niveau oefent, heb ik de series opgedeeld in beginner en intermediate niveaus. Ook heeft elke week een verkorte serie van een half uurtje, voor degenen die niet elke dag een uurtje de tijd hebben om te oefenen. Dat betekent dus 12 x 3 series (Beg, Int, en verkort).

  Aan het einde van deze 12 weken ben je sterker, veel flexibeler, heb je veel geleerd over yoga, en ben je in balans! Laat een uurtje per dag yoga ook jouw leven veranderen.

  Asana Program

 • Basiscursus Yoga Filosofie

  Beschikbaar vanaf maart/april 2020.


  De eerste online yogacursus wordt een feit! In de vorm van 8 colleges, zelf-studie opdrachten, en een bijbehorend werkboek, leer ik je alles over de geschiedenis van de yoga, yoga in de moderne tijd, de basis van de yoga filosofie, meditatie, het doel van yoga, en meer! Om je kennis te toetsen kun je online 'examens' maken. Na het doen van deze cursus ben jij helemaal thuis in de yoga!

  Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw werkboek of programma uitkomt? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, of volg me op social media (onderaan de pagina).

 • Over de auteur?

  Mijn yoga opleiding heb ik gevolgd bij Ron van der Post in Nijmegen. Daarnaast ben ik in 2014 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, ook in Nijmegen. Ik heb een Bachelor in Religiewetenschappen, en een Master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies. Ik was al heel jong zeer intensief bezig met yoga, en heb het geluk gehad dat ik hier mijn universitaire studies op aan heb kunnen sluiten.

  Na meer dan 10 jaar te hebben gewerkt als yogadocente en het runnen van een eigen studio, heb ik besloten om de volgende stap te zetten, en deze online academie te beginnen. Wil je meer weten over mijn persoonlijke achtergrond?

  BIO

 • © 2018 Lieneke's Yoga Company