yoga met lieneke

Hi, leuk dat je er bent!

Yoga is een groot deel van mijn leven, een passie die wij delen – gezien jouw bezoek aan deze website. Mijn missie is om yoga een onderdeel te maken van het leven van zoveel mogelijk mensen. Ook wil ik docenten helpen met hun eigen beoefening, en de kennis van de alignment van de yogahoudingen vergroten. 

Maar wie ben ik? En hoe is mijn passie voor yoga ontstaan? Hieronder in het kort de geschiedenis van mijn yogapad.

Tijdens mijn studietijd in Amsterdam heb ik op 19-jarige leeftijd mijn eerste yogales gevolgd, gewoon uit nieuwsgierigheid. Hoe had ik kunnen weten dat dit mijn leven voor altijd zou veranderen?

Na ruim een jaar wekelijkse Iyengar yoga lessen volgen wist ik dat ik meer met yoga wilde doen – omdat ik eigenlijk alleen maar yoga wilde doen! Ik kwam al snel uit bij de opleiding van Ron van der Post.

Thuis oefende ik uren per dag, ik las alles wat ik kon vinden over yoga, en ik veranderde zelfs mijn studierichting naar religiewetenschappen en spiritualiteitsstudie. Yoga begon langzaam maar zeker mijn hele leven over te nemen.

yoga studio lieneke's yoga company

Nog tijdens mijn studietijd (na het afronden van de yoga-opleiding en de bijbehorende India-reis) begon ik met lesgeven. Dit liep al redelijk snel ‘uit de hand’ en nadat ik mijn Master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies had afgerond, was ik full-time bezig met lesgeven. Toen de mogelijkheid van het openen van een eigen studio zich voordeed, greep ik dat natuurlijk met beide handen aan! 

4 jaar lang heb ik met plezier de studio gedraaid, maar ergens liet het me onvervuld. Ik miste het studeren, het lezen en het schrijfwerk. Daarnaast begon het vele intensieve lesgeven en het draaien van de studio zijn tol te eisen. 

Het was geen makkelijke beslissing, maar voor mij de juiste – in de zomer van 2019 ben ik gestopt met de studio, en heb ik Lieneke’s Yoga Company aangevuld met Lieneke’s Yoga Academy. Inmiddels heb ik een online yogaprogramma gecreëerd, meerdere les- en werkboeken geschreven en ben ik bezig aan mijn eerste echte boek over de yogafilosofie. 

yoga boeken

Wat de toekomst brengt, wie gaat het zeggen? Op het moment ben ik naast mijn werk voor de online Academy, in deeltijd de studie rechtsgeleerdheid aan het volgen. Mijn hoop is dat ik hiermee ten goede een verschil kan maken in deze wereld. 

© All rights reserved

Made with ❤ by Lieneke

Scroll naar boven