• Yoga lessen

 • Intensieve Hatha Yoga - Lieneke

  hatha yoga den bosch yogadocent yogales

  In de intensieve Hatha Yoga-lessen werken we aan de basis. Mijn leraar Ron van der Post vertelt altijd dat de eerste drie chakra's (de benen, heupen, en de buik), het belangrijkste zijn, omdat deze het fundament vormen waar de rest van het lichaam op rust. Het is belangrijk om goed gegrond te zijn, stevig op de benen te staan. Hiervoor doen we de staande houdingen. Ook werken we aan het openen van de heupen, voor ontspanning, maar ook om uiteindelijk goed in een meditatiehouding te kunnen zitten. We werken ook aan kracht, aan sterke buikspieren, en aan het openen en versterken van de zij, rug, en schouders. Met een stevige basis en een goede gronding kom je mentaal tot rust, denk je helderder na, en sta je met meer zelfvertrouwen in het leven. 

  Ik hecht veel belang aan het juist en veilig uitvoeren van de houdingen te voeren zodat je blessurevrij verder kunt groeien. In de lessen is er altijd ruimte voor vragen, en ik vind het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, en dat je je op je gemak voelt.  

  De lessen zijn intensief, maar ook voor beginners geschikt. Iedereen werkt op zijn eigen niveau, en je krijgt aanpassingen waar je deze nodig hebt. Als je 'power' Yoga gewend bent, zal de intensieve Hatha Yoga uitdagend zijn qua flexibiliteit, wanneer je van jezelf flexibel bent, word je uitgedaagd door kracht. Wanneer je een redelijke conditie hebt, hard wil werken, en je je eigen grenzen goed kunt bewaken, is dit een geschikte les voor jou!

 • Dag Tijd Les Docent
  Maandag 18:00 - 19:10 Intensieve Hatha Yoga Lieneke
  20:00 - 21:10 Intensieve Hatha Yoga Lieneke
  Dinsdag 18:00 - 19:10 Intensieve Hatha Yoga Lieneke
  Donderdag 19:00 - 20:10 Intensieve Hatha Yoga Lieneke
  Vrijdag 10:00 - 11:10 Intensieve Hatha Yoga Lieneke
 • Dynamische Hatha Yoga - Hannah

  yoga den bosch dynamische hatha yoga bij hannah

  In mijn lessen ga je intensief aan het werk met je lichaam. Maar het doel hoeft helemaal niet te zijn om zo sterk of lenig mogelijk te worden (het mag natuurlijk wel het doel zijn). Wel zoek je je grenzen op, zowel fysiek als mentaal. Soms moet je simpel gezegd doorademen en de weerstand die je voelt voor lief nemen en op andere momenten moet je gas terugnemen en leren luisteren naar de grens die je lijf aangeeft.

  Zo vaak hoor ik mensen zeggen ‘yoga is niks voor mij, want ik ben niet lenig’. Ik vraag me dan altijd af of ze bedoelen dat ze niet flexibel zijn in hun lijf of dat hun ietwat stroeve mindset ze niet toelaat hun beeld van yoga op de proef te stellen. Ik kan je vertellen wat yoga voor mij betekent, maar wat je zoekt en vindt in yoga is voor iedereen heel persoonlijk. Ik ga daarom graag deze ontdekkingstocht samen met jou aan en daarmee daag ik je uit om zelf te ervaren wat yoga voor je kan betekenen.

 • Dag Tijd Les Docent
  Zondag 10:00 - 11:10 Dynamische Hatha Yoga Hannah
 • Dynamische Hatha Yoga - Annet

  yoga den bosch rust flexibiliteit kracht

  In de Hatha Yoga lessen gaan we werken aan kracht en flexibiliteit. Op den duur ga je heel goed voelen waar je spieren zitten, hoe ze werken en hoe ze zich na verloop van tijd gaan verlengen!

  Je gaat voelen waar je weerstand zit; door middel van de ademhaling proberen we deze los te laten, maar altijd met respect voor je lichaam en altijd vanuit zachtheid. Je gaat nooit over je grenzen! Je gaat voelen hoe de kracht en soepelheid in je lichaam toeneemt en dat yoga je een stabiele basis geeft in het leven, zowel fysiek als mentaal.

  De lessen zijn voor iedereen toegankelijk; je werkt namelijk op je eigen niveau.

 • Dag Tijd Les Docent
  Woensdag 10:00 - 11:10 Dynamische Hatha Yoga Annet
 • Vinyasa Flow - Nicole

  yoga den bosch yoga met lieneke

  Hi, ik ben Nicole! Heerlijk vind ik het, om op mijn matje te stappen en yoga te beoefenen. Ik ben zeven jaar geleden voor het eerst op een yogamat gestapt, toen ik begon met power yoga en pilates lessen. Deze invloeden zijn terug te vinden in mijn yogalessen. 

  Zelf ben ik van nature flexibel aangelegd, dus voor mij ligt de uitdaging juist meer in het opbouwen van kracht. Dit is vaak een onderschat onderdeel, kracht heb je namelijk hard nodig bij een goede yogabeoefening. Daarom zullen mijn lessen in een flow vorm gegeven worden, waarbij je fysiek wordt uitgedaagd met versterkende oefeningen. Zie het als een soort meditatie in beweging: Je bent alleen maar bezig met je lijf, je yogabeoefening en de flow van het moment. De flow blijft hetzelfde, maar de yogahoudingen wissel ik af in de lessen; zo zal er ook aandacht worden besteed aan flexibiliteit, en uiteraard is er een klein stukje ontspanning aan het eind van de les. Ik zie je graag in een van mijn lessen!

 • Dag Tijd Les Docent
  Woensdag 19:30 - 20:40 Vinyasa Flow Nicole
 • Meld je hier aan voor een proefles!

   Meld je aan!