• Workshops en extra lessen

 • Agenda

  Data 2018 Tijd Workshop / Lange les Locatie
  01 sept 10:00-12:00 Extra lange les LYC Vught
  15 sept 10:00-15:00 Workshop 'Wat is Yoga?' LYC Vught
  6 okt 10:00-12:00 Extra lange les LYC Vught
  24 nov 09:30-12:00 Heupen en twistings Al Nour, Groningen
  24 nov 12:30-15:00 Yoga & Stress (filosofie) Al Nour, Groningen
  25 nov 09:30-12:00 Achteroverbuigingen Al Nour, Groningen

   

 • Workshop 'Wat is Yoga?'

 • Workshop 'Wat is Yoga?'

  Zaterdag 15 september.

  Wil jij meer weten over de yogafilosofie en de achtergrond van yoga? Waarom we de yoga houdingen en oefeningen eigenlijk doen? Wat de betekenis is van yoga, en wat je ermee kunt bereiken? Dan is dit een geschikte workshop voor jou!

  Het programma is als volgt opgebouwd:

  Ochtend

  10:00 - 11:20 Asana's 
  11:20 - 12:00 Pranayama en meditatie

  Middag

  13:00 - 14:00 Filosofie, theorie
  14:00 - 15:00 Filosofie, praktijk

  Zoals je kunt zien beginnen we met de yoga houdingen. Ik zet je lichaam goed in beweging, waarna we afsluiten met ademhalingsoefeningen (pranayama) en een korte meditatie. In de middag krijg je eerst een uurtje yogafilosofie, waarin uiteraard de vraag 'Wat is Yoga?' centraal staat. Daarna krijg je vragen en een aantal zelfstandige opdrachten die stimuleren tot nadenken en die je zullen helpen om je de filosofie eigen te maken, zodat je deze mee kunt nemen in je dagelijkse leven. 

  Heb ik je interesse gewekt? Omdat ik de groep klein wil houden is er slechts plek voor 12 mensen. De kosten voor de workshop bedragen €37,50. Wanneer je betaling binnen is, reserveer ik een plek voor je. Een week voor aanvang van de workshop sluit de inschrijving.

   

  ➜ Inschrijven

 • Weekend in Groningen (24-25 nov)

 • Samen met YogaWieteke organiseer ik weer een lang weekend in Groningen!

  Zaterdag 24 nov


  09:30 - 12:00: Benen, heupen en twistings

  In de ochtend beginnen we met de basis, en doen we staande houdingen, zittende houdingen, buikspieren en twistings. Deze oefeningen werken grondend, reinigend en brengen alle aandacht terug in het lichaam. De les is intensief en uitdagend, maar tegelijkertijd is er ook veel aandacht voor de techniek en juiste alignment van de houdingen, zodat je kennis mee naar huis neemt en weer groeit in je yogabeoefening.

  12:30 - 15:00: Yoga & Stress (filosofie) 

  Yoga en stress sluiten elkaar niet uit, helaas. In het leven zullen zich altijd stressvolle situaties blijven voordoen, maar wat er verandert door aan yoga te doen is dat je beter leert omgaan met moeilijke situaties. Je krijgt meer controle over je ademhaling, je gedachten en je emoties. Stress wordt een keuze, niet iets wat je zomaar overkomt. Wanneer je door yoga de controle terug gegeven wordt, ga je de dingen anders zien. Je wordt je bewust van je eigen ‘stress-patronen,’ en kunt ze gaan doorbreken! Hoe pak je dit aan, en welke hulpmiddelen geeft de yogafilosofie? Dat gaan we deze middag uitgebreid bespreken.

  Zondag 25 nov

  09:30 - 12:00: Achteroverbuigingen

  Achteroverbuigen is een leuk en belangrijk onderdeel van de yoga-asana’s. Maar als je niet voorzichtig bent kan het ook rugpijn veroorzaken. Deze ochtend gaan we fysiek aan de slag, maar we gaan vooral ook kijken naar de juiste acties in de schouders en in de benen om de rug tijdens het achteroverbuigen zoveel mogelijk te ontlasten. En om zo diep mogelijk te kunnen buigen natuurlijk! Deze workshop is voor iedereen interessant, je hoeft niet gevorderd te zijn om mee te kunnen doen. Zolang je wilt leren en proberen, ben je van harte welkom. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd.

  Kosten: Los dagdeel €40,- Zaterdag €60,- Weekend €90,-  
  Locatie: Al Nour, Blekerstraat 17, Groningen
  Opgave: info@yogawieteke.nl

 • Extra lange lessen

 • Za 1 sept - Za 6 okt

  Voor wat extra inspiratie voor je eigen beoefening, of gewoon heerlijk op de zaterdagochtend (10:00 - 12:00) yoga doen, daarvoor kom je naar een extra lange les. In deze lessen kunnen we net een aantal stappen verder gaan dan in een gewone les, en zoals je misschien van mij gewend bent in de reguliere lessen kun je aan het begin van de les aangeven waar je aan wilt werken; staande houdingen, buikspieren, heupopeners, twistings, schouders, achteroverbuigingen, inversies, en armbalans.. het is allemaal mogelijk! We sluiten af met een meditatie en/of een lange ontspanning. De extra lange les is geschikt voor alle niveaus, zolang je een beetje ervaring hebt met yoga en graag actief bezig bent, is dit een les voor jou!

  Er zijn drie mogelijke manieren van betalen:
  1. GRATIS voor leden met een onbeperkt abonnement.
  2. Twee strippen van een geldige strippenkaart.
  3. € 20,-

  Wil je mee komen doen? Meld je aan via onderstaand formulier. Voor niet-leden, pas als de betaling is voldaan krijg je een plek op de lijst.

 • Aanmelding voor de lange les

   ➜ Aanmelden

 • Extra Lange Les

  € 20,-

  ➜ Bestel