• Wat eet ik als veganist?

 • blog wat eet ik als veganist

  Wat eet ik als veganist? Om deze vraag te beantwoorden, heb ik een aantal weken al mijn boodschappen voor je bijgehouden! Deze blog is mijn vegan-food dagboek van de maand juni 2018.

  Het Yoga Dieet is in principe lacto-vegetarisch, dat wil zeggen dat er ook zuivel gegeten kan worden. Maar ik heb er zelf toch voor gekozen om helemaal veganistisch te eten, omdat ik zuivel erg slecht verteer. Lees meer over de achtergrond van voeding voor yoga in de blog Het Yoga Dieet

 • Naar de Markt

  wat eet een veganist: fruit

  Woensdag 30 Mei: Ik ga elke week naar de Bossche markt, en daar haal ik mijn groente en fruit. Omdat ik redelijk veel groente en fruit eet, ga ik niet naar de biologische kramen. Dat doe ik als ik wat meer ga verdienen :)

  De foto hierboven laat al mijn fruit van de week zien: Perssinaasappels, sinaasappels, bananen, een watermeloen en een cantaloupe meloen, 5 nectarines, en een mango.

  Op de foto hier beneden zie je al mijn groenten van de week: Aardappels, erwtjes, tuinbonen (verstopt in het midden), 2 bossen spinazie, shiitake, tomaten en cherry tomaten, peterselie, paksoi, 3 rode paprika's, 3 aubergines, uien, citroengras, knoflook, een broccoli en 3 avocado's. 

 • Groenten uit eigen tuin

  groenten uit eigen tuin

  Sinds januari heb ik mijn eigen tuin! Dit is iets wat ik altijd al heb gewild, maar ik moet eerlijk zeggen, ik had zwaar onderschat hoeveel werk het is om je eigen groenten te verbouwen! Gelukkig heb ik veel hulp van mijn oom, die mij eigenlijk alle zaden en planten heeft gegeven die ik nu in mijn tuin heb staan. 

  Donderdag 31 mei: Ik maak niet elke keer een nieuwe foto als ik weer een paar aardbeien en erwtjes heb geplukt, maar hieronder zie je een van mijn eerste 'oogsten': Sla, erwtjes, een takje oregano, en aardbeien! Sla uit eigen tuin smaakt zo veel lekkerder dan van waar dan ook :)

 • Langs de Ekoplaza

  veganistisch eten bij de ekoplaza

  Vrijdag 1 juni: Ongeveer 1 keer per maand ga ik langs de Ekoplaza voor wat essentials. Nu ging ik vooral voor thee voor de studio (Piramide thee, vooral de gember is favoriet), maar ik kon het natuurlijk niet laten om ook wat voor mezelf mee te nemen. 

  Deze week heb ik gekocht: 

  - 4 blikjes tomaten met basilicum
  - 1 kamille thee heb ik voor mezelf gehouden :)
  - Linzenwafels (Fijn voor de afwisseling, vind ze heel erg lekker! En anderen ook blijkbaar, want er was nog maar een pak over, anders had ik er meer meegenomen).
  - Lima boekweit rijstenwafels
  - Florentin broccoli falafel burgers
  - Rijst-tempeh

 • Veganistisch eten ON the GO

  urban salad

  Dit weekend 1 juni - 3 juni had ik les en opleiding in Utrecht en Amsterdam, en was dus veel onderweg. Normaal eet ik niet vaak buitenshuis, maar dit weekend was ik te druk om van tevoren eten te maken.

  Urban Salad in op het station in Utrecht heb ik pas ontdekt. Dit is ideaal voor mij omdat je hier je eigen salade kunt samenstellen en dus niet lastig hoeft te zijn met bestellen als glutenvrije suikervrije veganist :) In mijn salade had ik deze keer gekozen voor: Romaine sla, linzen, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaten, olijven, avocado en asperges. 

  Wagamama wilde ik al een tijdje proberen omdat ik wist dat je daar veganistische opties hebt, en ik moet zeggen het viel hier zeker niet tegen. De gigantische kom soep die ik hier op had was precies wat ik nodig had na een lange dag Yoga Opleiding!

 • veganistisch eten bij de ekoplaza

  En nog een keer langs de Ekoplaza voor wat te eten tussen afspraken door.. Olijven, zonnebloem spread, linzenwafels, en de rozijnen voor in de havermout de komende weken.

 • Week 2: Naar de markt

  vegan eten

  De versnellingen van mijn fiets zijn kapot, dus moest ik al mijn boodschappen zelf dragen.. En kon ik een stuk minder meenemen van de markt.

  Woensdag 6 juni, fruit & groenten:

  • Abrikozen
  • 2 mango's
  • 3 limoenen
  • Cantaloupe meloen
  • Cherry tomaatjes
  • 2 uien
  • Kapucijners (1e van het jaar!)
  • Zoete aardappel
  • Aubergine
  • Paprika

  Het was weer 28 graden vandaag, dus ik heb bij de Ekoplaza ook even snel een fles water gehaald!

 • De Pure Keuken

  veganistisch restaurant den bosch

  De Pure Keuken (net verhuisd van de Isabella Kazerne - waar mijn studio ook zit - naar de Vughterstraat). Het is geen veganistisch restaurant maar al het eten is ook echt puur, geen toevoegingen, alles vers, en de soep is vegan! Ook zijn de frietjes heel erg lekker :)

  Ik ben deze maand 2 keer geweest, maar de eerste keer had ik zo'n honger dat ik vergeten was een foto te maken... Foodblogger zijn zou echt niets voor mij zijn! De foto hierboven is van een lunch de dag na mijn verjaardag (19 juni), samen met Karin de Puit. Zij heeft haar eigen yogastudio in Liempde

 • Boodschappen bestellen bij de AH

  veganistisch eten bij de albert heijn

  Een keer per maand bestel ik boodschappen bij de AH. Dit scheelt een hele hoop sjouwwerk, en is zo makkelijk! Al mijn wc-papier, water, afwasmiddel, pasta's, rijst, etc, ik kijk wat er op is en dan sla ik in voor de maand. Deze maand was dat havermout, kokosmelk, olijven, olijfolie, pasta, zongedroogde tomaten, mihoen en pesto.

  Risottorijst en Blue Elephant jasmijn rijst haal ik ook bij de AH, maar daar had ik nog genoeg van. Hopelijk heb je toch een beetje een overzicht van de voedingskeuzes die ik maak!

  Omdat ik niet veel groenten kon halen op de markt heb ik deze keer iets meer groenten besteld bij de AH: 

  Kastagne champignons, aardappels, rode uien, zoete aardappels, aubergines, avocado's, mango's, limoenen, bananen, bevroren frambozen en hummus. 

 • Nog een keer langs de AH....

  veganistische boodschappen

  Zaterdag 9 juni: Mijn bezorgde boodschappen waren al heel snel op dus ik moest nog een keer langs de supermarkt..

  Dit keer heb ik al de plastic verpakkingen laten zitten voor de foto, zodat je goed het verschil kunt zien. De markt is niet alleen goedkoper, de groenten zijn er niet alleen verser, maar het scheelt ook nog een hoop afval!

  Alle boodschappen nog even op een rijtje: Veldsla, peterselie (waarvan ik dacht dat het koriander was..), zoete aardappels, gemengde sla, paprika, pijnboompitten, spruitjes, sperziebonen, aspergebroccoli (dit vind ik zo ontzettend lekker!), cherry tomaatjes, trostomaten en een grote zak cashewnoten. 

 • Week 3: Laatste foto's van de markt!

  veganistisch eten op de markt groenten

  Woensdag 13 juni, weer een trip naar de markt! De groenten deze keer: Cherry tomaten, vleestomaten, 2 zwarte en twee groene avocado's, gedroogde knoflook, verse knoflook, uien, koriander, citroengras, 4 zoete aardappelen, portobello champignons en shiitake, peultjes, 3 paprika's, broccoli, tuinbonen, kapucijners en 3 aubergines.

  Af en toe is het moeilijk om te geloven dat ik dit allemaal in een week eet! Dit bijhouden van mijn boodschappen geeft me echt inzicht in de hoeveelheden, ik verbaas mezelf hoeveel groente er doorheen gaat in maar een paar weken!

  En het fruit: 

  Watermeloen, 2 cantaloupe meloenen, 4 grapefruits, 3 limoenen, kersen, één appel (deze had ik voor mijn zusje gekocht maar ze was niet op kantoor), bananen, abrikozen en een ananas. De ananas heb ik gratis erbij gekregen omdat deze heel erg rijp was en dus meteen gegeten moest worden. Dit is een van de voordelen van de markt; als je vaste klant bent krijg je regelmatig voordeel en extra's!

 • Online inslaan

  Zaterdag 23 juni: Ik bestel regelmatig boodschappen online, dit keer flink veel bonen en linzen (hieronder). En bij de unlimitedhealth.nl 3 flessen Teriyaki Coconut Dream, 5 pakken pasta (dit is de beste glutenvrije pasta die ik tot nu toe heb gevonden!) en wraps geheel van kokosnoot. 

 • De bonen en de linzen: In de drie grote zakken zie je elk 2 kilo rode kidneybonen, zwarte bonen en bruine linzen. In de 3 500 gram zakjes zie je grote witte bonen (Baby Butter Lima bonen), Borlotti bonen, en helemaal achteraan nog groene linzen.

  Hier kan ik zeker een aantal maanden mee vooruit! In de kast had ik nog bruine bonen en kikkererwten, dus die hoefde ik deze keer niet te bestellen.

 • Cadeautjes

  tastybusiness

  Niet alles wat ik deze maand heb gegeten/gekocht heeft het gered tot deze blog.. Van Hannah heb ik voor mijn verjaardag chocolade amandelen gehad. En deze waren al op voordat ik me bedacht dat ik er eigenlijk een foto van had moeten maken... :)

  Maar wat ik wel kan laten zien is de curry paste die ik heb gehad van Marèn van TastyBusiness.nl. Héérlijk! Ik heb er een heerlijke curry van gemaakt, met aardappeltjes uit de oven uit mijn eigen tuin. De ingrediënten van de paste hieronder voor je op een rijtje:

  Kaffir (limoen) blaadjes
  Sereh
  Limoenschil
  Korianderzaad
  Komijnzaad
  Koriander vers + wortels
  5 groene chili klein
  Halve koenjit wortel
  Knoflook
  Gember
  Thaise basilicum

  Marèn geeft kookworkshops en verzorgt catering in en rondom Den Bosch. Ze is niet veganistisch, maar kan natuurlijk wel vegetarisch of veganistisch voor je koken! Neem een kijkje op haar prachtige website, TastyBusiness.nl.

 • Popcorn!

  popcorn

  Popcorn! Ik weet dat het eigenlijk niet heel goed is voor me.. maar wanneer ik naar de bioscoop ga kan ik het echt niet weerstaan. Heerlijk vind ik popcorn :) Deze bak was al bijna leeg voordat de film echt begon ieeee :)

 • Dat was het! Ik hoop dat je het interessant vond om te zien wat een veganistische yogadocente allemaal eet :)

  Heb je zelf ook producten die veganistisch, glutenvrij en suikervrij zijn, die ik echt moet proberen? Laat het me alsjeblieft weten!

  Dankjewel voor het lezen, 

  Namasté
  Lieneke