• Workshops

 • Agenda

  Datum Tijd Workshop Locatie
  18-11-2017 10:00 - 12:30 Anatomie Workshop: Schouders en armen LYC Vught
  09-12-2017 10:00 - 11:30 Extra lange les YogaImma Liempde
  09-12-2017 12:00 - 14:00 Beginnen met mediteren YogaImma Liempde

   

  Kijk ook eens bij de extra lange lessen! Twee uurtjes intensieve yoga, elke laatste zaterdag van de maand.

 • Anatomie Workshop: Armen en schouders

  Zaterdag 18 nov 10:00 - 12:30

 • In de Anatomie Workshops gaan we in op de theorie achter de houdingen. In deze workshop behandelen we de armen en de schouders. Hier missen we vaak kracht waardoor we extra kwetsbaar zijn voor blessures. Welke spieren wil je verstevigen, en welke wil je verlengen?  De workshop is vooral theoretisch en gericht op de anatomie, maar we zullen dit ook afwisselen met het doen van houdingen, zodat de theorie ook echt voelbaar wordt. Ervaring met yoga is een must, maar alle niveaus zijn welkom!

  Wanneer je specifieke vragen hebt, blessures, of andere klachten waar je graag meer over zou willen weten (alleen met betrekking tot de knieen uiteraard), stuur mij deze minimaal 2 weken van tevoren toe in een mail. Dan kan ik deze meenemen in de voorbereiding.

  Datum: 18-11-2017
  Tijd: 10:00 - 12:30
  Kosten: 37,50 euro
  Opgave: info@lienekesyogacompany.nl
  Locatie: Isabella Kazerne, Vught

  Bestel hier!

 • Extra lange les en meditatieworkshop in Liempde

  Zaterdag 9 december 2017 ben ik weer in Liempde voor een lange intensieve les van 1,5 uur, gevolgd door een meditatieworkshop voor beginners. Dit is een introductie in de meditatie:

  Meditatie is een belangrijk onderdeel van de yogabeoefening. Maar wat is meditatie nu eigenlijk? Soms denken mensen dat wanneer je in meditatie gaat zitten, je meteen stil wordt van binnen, of dat je ineens allerlei waardevolle inzichten opdoet. Wanneer dit niet gebeurt, doe je het dan wel goed? Kun je dan wel mediteren? Dit idee zorgt ervoor dat veel mensen afhaken, of zelfs niet eens durven beginnen met meditatie.

  Herken je jezelf hierin? Wil je leren mediteren, maar heb je het gevoel dat je niet weet waar je moet beginnen? Of heb je al een poging gedaan tot mediteren en loop je vast omdat je niet goed weet wat je moet doen? Dan is deze workshop iets voor jou! We behandelen wat meditatie is, door je te laten proeven van een aantal meditatietechnieken. Ook bespreken we een aantal obstakels die je tegenkomt tijdens het mediteren, en hoe je hiermee om kunt gaan. Hoe je goed kunt zitten bijvoorbeeld, of hoe je omgaat met steeds terugkerende gedachten. Maar misschien nog wel het belangrijkste onderwerp: Waarom zou je willen leren mediteren? Wat zijn de effecten en voordelen van meditatie?

  Er is veel ruimte voor vragen en opmerkingen in de workshop, zodat iedereen er het maximale uit kan halen. Omdat deze workshop echt bedoeld is als een introductie in de meditatie, wordt er ook veel aandacht besteed aan het opzetten van een eigen meditatie practice thuis. Hoe pak je dit aan, en hoe ontwikkel je de discipline om elke dag te zitten?

  Wil je je opgeven voor de meditatieworkshop, de lange les, of beide? Meld je dan aan bij Karin de Puit, YogaImma Liempde. Je kunt haar een email sturen op yogaimma@yoga-imma.nl. De gehele dag kost 45 euro; los kost de ochtendles 20 euro, en de meditatieworkshop 30 euro. Informatie over de locatie van Karin's mooie studio is terug te vinden op haar website www.yoga-imma.nl.